marți, 14 august 2012

Verifica viteza la internet

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 11:48 0 comentarii

Ai probleme de conexiune? Ti se pare ca paginile se incarca greu, dar aprovizionatorul iti spune ca totul merge perfect? Afla cateva modalitati simpe ca sa-ti verifici viteza internetului.
Viteza internetului se verifica chiar pe... internet, mai exact pe cateva site-uri speciale care se ocupa cu asta, cum ar fi: McAfee, Speedtest.net si Telus. Iata cum functioneaza:

Viteza pe McAfee

• deschide o noua fereastra de browsing si navigheaza pe "verificatorul de viteza" de la McAfee. Il gasesti cu denumitea "McAfee Internet Connection Speedometer".
• Da click pe "Test Now" in josul paginii. Pagaina va clipi o data sau de doua ori, in timp ce serviciul iti testeaza viteza de downloadare. Serviciun itimite un fisier de 150 kb catre browserul tau. Daca acest transfer de date tine mai putin de o secunda, un al doilea test cu un fisier mai mare va fi facut.
• Unite la vitezometru in partea dreapta a ecranului si vezi care este rezultatul de viteza a internetului tau.



Viteza cu Speedtest.net

• Intra pe Speedtest.net. Asteapta sa se incarce interfata de utilizator. Va aparea o harta care iti va arata locatia in functie de adresa ta de IP. Un triunghi iti va indica locatia. Punctele iti indica serverele care pot fi utilizate pentru a trimite si a primi date pentru a-ti testa conexiunea. De obicei acestea sunt companii de telefonie, de IT, universitati, etc. O intraga lumea apare pe harta. Adresa ta de IP si aprovizionatorul de internet vot aparea in coltul dreapta jos a ferestrei.
• Apasa butonul "Begin Test" din susul paginii. Serviciul va selecta automat un server apropiat de locatia ta si va incepe testul: cu Ping, download si upload.
• Unita-te la sectiunea "Ping" in coltul din dreapta sus si vezi cat timp i-a luat calculatorului tau sa trimita un Ping catre server si sa primeasca unul inapoi. Un "ping" este o bucatica mica de date folosita pentru a asigura conexiunea dintre doua calculatoare.
• Unita-te la vitezometru in mijlocul ecranului in timp ce serverul incepe un test de viteza de downloadare - downloadand un fisier mic pe browserul tau. Cand testul se incheiei, rezultatul iti este afisat deasupra in fereastra.
• Acelasi lucru il faci si cu urmatorul test care este pentru upload. Rezultatul final, in susul ecranului.


Viteza cu Telus Speed Test

• Intra pe site-ul de testare Telus Speed Test.
• Apasa pe butonul "Download Test File". Click "Save" in casuta de dialog. Depinde de sistemul tau de operare si setarile de siguranta - ai putea primi o avertizare de securitate. Apasa "OK" sau "Agree" in casuta de dialog.
• Uita-te foarte atent la sectiunea de Transfer din casuta de display al progresului si vei vedea ce viteza de internet ai.



Pentru abonatii RCS&RDS se recomanda ca testul pentru viteza de internet sa se faca folosind serviciul acestora de pe pagina RDSLink SpeedTest, un serviciu simplu si rapid.
Atentie! Acest serviciu este disponibil numai pentru abonatii RCS&RDS.
• Intra pe site-ul de testare RDSLink SpeedTest.
• Apasa butonul Start Test
• In cateva secunde ar trebui sa primesti rezultatul asupra vitezei de download si upload.
Pentru a reface testul va trebui sa dati refresh la pagina browser-ului.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!