miercuri, 27 februarie 2013

Facebook colaborează cu FBI împotriva hackerilor

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 12:00 0 comentarii

Facebook colaboreaza cu FBI pentru dovedirea unui atac informatic care putea pune in pericol datele a milioane de conturi.

Facebook, operatorul celei mai mari retele de socializare la nivel mondial, cu peste un miliard de membri, colaboreaza cu FBI pentru dovedirea unui atac informatic asupra sa, potrivit unor persoane apropiate situatiei, transmite Bloomberg. Compania a anuntat vineri ca luna trecuta a fost tinta "unui atac sofisticat", fara sa precizeze de unde a pornit acesta.

Anchetatorii nu au gasit dovezi ca datele utilizatorilor ar fi fost compromise, a anuntat Facebook pe site-ul propriu.

Facebook se confrunta deseori cu tentative de creare a unor brese in securitatea datelor si are o echipa dedicata detectarii si reactionarii la asfel de atacuri. Compania plateste totodata programatori externi care ajuta la identificarea actelor ostile. "De indata ce am descoperit prezenta atacului, am remediat toate computerele infectate, am informat autoritatile si am inceput o investigatie de amploare care este in desfasurare. Atacul informatic a infectat laptop-uri ale angajatilor Facebook, atunci cand acestia au vizitat un site al companiei si a afectat si alte companii.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!